Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 107,024,445
Phytochemical analysis and correlation of total polyphenol content and antioxidant properties of
Symplocos cochinchinensis
leaves
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Hai Trieu Ly , Vu Khanh Trang Le , Van Minh Le1, Cong Sanh Phan , Chau Tuan Vo , Minh Ly Nguyen, Thi Anh Dao Phan
Nơi đăng:
Vietnam Journal of Science, Technology and Engineering;
S
ố:
64 (1);
Từ->đến trang
: 43-48;
Năm:
2022
Lĩnh vực:
Y - Dược;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Trong nước
TÓM TẮT
This study screened phytochemicals to determine their total polyphenols content (TPC) by Folin-Ciocalteu reagents and to evaluate antioxidant activity using DPPH scavenging, ABTS cation decolorization, and reducing power assays of various extracts of
Symplocos cochinchinensis leaves
. A correlation between TPC and antioxidant activity was analysed by Pearson’s method. The results indicated that
S. cochinchinensis
leaves contained triterpenoids, alkaloids, anthraglycosides, flavonoids, anthocyanosides, proanthocyanidins, polyphenols, tannins, saponins, polyuronics, and reducing agents. All extracts had antioxidant properties with the ethyl acetate fraction exhibiting the highest antioxidant capacity, which had the lowest IC50 in DPPH (83.33 μg/ml), an ABTS of 46.21 μg/ml, and EC50 of 69.10 μg/ml in reducing power. There was a significant negative correlation between the TPC in
S. cochinchinensis
leaf extracts and their IC50 and EC50 values of antioxidant activity. It was suggested that
S. cochinchinensis
leaves have a great potential for antioxidant activity based on its high total polyphenol content and potential for use as a traditional treatment.
ABSTRACT
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn