Thông tin chung

  English

  Đề tài NC khoa học
  Bài báo, báo cáo khoa học
  Hướng dẫn Sau đại học
  Sách và giáo trình
  Các học phần và môn giảng dạy
  Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
  Khen thưởng
  Thông tin khác

  Tài liệu tham khảo

  Hiệu chỉnh

 
Số người truy cập: 107,024,445

 Phytochemical analysis and correlation of total polyphenol content and antioxidant properties of Symplocos cochinchinensis leaves
Tác giả hoặc Nhóm tác giả: Hai Trieu Ly , Vu Khanh Trang Le , Van Minh Le1, Cong Sanh Phan , Chau Tuan Vo , Minh Ly Nguyen, Thi Anh Dao Phan
Nơi đăng: Vietnam Journal of Science, Technology and Engineering; Số: 64 (1);Từ->đến trang: 43-48;Năm: 2022
Lĩnh vực: Y - Dược; Loại: Bài báo khoa học; Thể loại: Trong nước
TÓM TẮT
This study screened phytochemicals to determine their total polyphenols content (TPC) by Folin-Ciocalteu reagents and to evaluate antioxidant activity using DPPH scavenging, ABTS cation decolorization, and reducing power assays of various extracts of Symplocos cochinchinensis leaves. A correlation between TPC and antioxidant activity was analysed by Pearson’s method. The results indicated that S. cochinchinensis leaves contained triterpenoids, alkaloids, anthraglycosides, flavonoids, anthocyanosides, proanthocyanidins, polyphenols, tannins, saponins, polyuronics, and reducing agents. All extracts had antioxidant properties with the ethyl acetate fraction exhibiting the highest antioxidant capacity, which had the lowest IC50 in DPPH (83.33 μg/ml), an ABTS of 46.21 μg/ml, and EC50 of 69.10 μg/ml in reducing power. There was a significant negative correlation between the TPC in S. cochinchinensis leaf extracts and their IC50 and EC50 values of antioxidant activity. It was suggested that S. cochinchinensis leaves have a great potential for antioxidant activity based on its high total polyphenol content and potential for use as a traditional treatment.
ABSTRACT
© Đại học Đà Nẵng
 
 
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn