Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 108,310,006
Degradation of chlothianidin from Dantutso 50WG in electrochemical process: Kinetics and role of reactive species
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Nguyen Tien Hoang
Nơi đăng:
Tạp chí Đại học Đà Nẵng;
S
ố:
VOL. 20, NO. 6.1;
Từ->đến trang
: 35-40;
Năm:
2022
Lĩnh vực:
Chưa xác định;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Trong nước
TÓM TẮT
The kinetic degradation of clothianidin (CLO)(in Dantuso 50 WG) during electrochemical oxidation (EO) process using sulfate-and chloride-supporting electrolytes was comprehensively investigated. The degradation of CLO was not due to direct electron oxidation, but was mainly due to• OH and other radicals generated from supporting electrolytes. The degradation of CLO was significantly inhibited when increasing the concentration of nitrobenzene (NB), methanol (MeOH) and benzoic acid (BA). The second-order rate constant of• OH toward CLO was determined to be 3.23× 109 M-1 s-1 using competition kinetics method. When SO4 2-and Cl-were used as supporting electrolytes, the degradation of CLO by• OH was the same with kCLO= 0.0084 min-1. Meanwhile, the higher removal of CLO in SO4 2--supporting electrolyte was due to the contribution of (SO4•-/S2O8 2-) more than that of (Cl•/HClO/ClO-).
ABSTRACT
The kinetic degradation of clothianidin (CLO)(in Dantuso 50 WG) during electrochemical oxidation (EO) process using sulfate-and chloride-supporting electrolytes was comprehensively investigated. The degradation of CLO was not due to direct electron oxidation, but was mainly due to• OH and other radicals generated from supporting electrolytes. The degradation of CLO was significantly inhibited when increasing the concentration of nitrobenzene (NB), methanol (MeOH) and benzoic acid (BA). The second-order rate constant of• OH toward CLO was determined to be 3.23× 109 M-1 s-1 using competition kinetics method. When SO4 2-and Cl-were used as supporting electrolytes, the degradation of CLO by• OH was the same with kCLO= 0.0084 min-1. Meanwhile, the higher removal of CLO in SO4 2--supporting electrolyte was due to the contribution of (SO4•-/S2O8 2-) more than that of (Cl•/HClO/ClO-).
[
2022\2022m07d016_10_43_567654-Van_ban_cua_bai_bao-10208-1-10-20220701.pdf
]
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn