Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 107,498,964
Adsorption and Desorption Characteristics and Purification of Isoflavones
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Thi Ngoc Thu Tran, Xuan Vung Bui, Nguyen Thi Truc Loan, Nguyen Huu Thuan Anh, Truong Dang Le, Thi Minh Hanh Truong
Nơi đăng:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences;
S
ố:
72(2);
Từ->đến trang
: 183-192;
Năm:
2022
Lĩnh vực:
Chưa xác định;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Quốc tế
TÓM TẮT
ABSTRACT
Isoflavones in soybean have been well-known with many health-promoting effects on humans. This study aimed to purify isoflavones from the crude soybean extract by the static adsorption/desorption process on macroporous resins. A screening test of four commercial resins: D101, AB-8, Amberlite(R) XAD4, and Diaion HP20 according to their adsorption/desorption characteristic for isoflavones was investigated. All four resins showed high adsorption and desorption characteristics in which D101 resin was chosen as the most suitable resin for purifying isoflavones. Compositional analysis showed that daidzin and genistin were the main isoflavones in the crude soybean extract. The adsorption isotherms data of total isoflavones, daidzin, and genistin fitted well with the Langmuir model with R2>0.98. The dynamic adsorption conditions for the purification process of isoflavones on the D101 resin-packed column were selected at the bed volume (BV) of 200 mL, feed volume of 3.75 BV, and flow rate of 1.5 BV/h. The dynamic desorption was carried out with the elution solution of 70% (v/v) ethanol, elution volume of 2.5 BV, and flow rate of 1 BV/h. The total isoflavone content in the purified extract was 8.70-fold higher than its initial content in the crude soybean extract with a recovery yield of nearly 80%. The study results reveal a strong possibility for large-scale production of isoflavones for further application in functional food products or pharmaceutical products.
[
2022\2022m07d01_15_19_32Adsorption_and_Desorption.pdf
]
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn