Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 112,298,152
Study of immobilization of lipase on magnetic nanoparticles Fe
3
O
4
in the biodiesel production
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Bui Xuan Dong
*
, Cao Xuan Huu, Nguyen Thi Hoang Yen
Nơi đăng:
Actual biotechnology (ISSN 2304-4691);
S
ố:
N03/2015;
Từ->đến trang
: 49-51;
Năm:
2015
Lĩnh vực:
Khoa học công nghệ;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Quốc tế
TÓM TẮT
Surimi is a form of protein product that is made from fresh fish by removing head, intestine, washing and separating mechanically eatable pulp parts out of the skin and bones. After the pulp is ground, it is washed, purified, separated water and lipid, mixed with other food ingredients and processed into simulation products [1]. Currently, Danang (Vietnam) has many plants that process surimi products to meet domestic and export demand. In the manufacturing process, lipid must be completely separated from surimi because technically requirement. The lipid that is discarded will go into the wastewater treatment system of the plant and is quickly hydrolyzed and is rancid; as a result, it is unable to be used as food for human or feed for animal.
ABSTRACT
Surimi is a form of protein product that is made from fresh fish by removing head, intestine, washing and separating mechanically eatable pulp parts out of the skin and bones. After the pulp is ground, it is washed, purified, separated water and lipid, mixed with other food ingredients and processed into simulation products [1]. Currently, Danang (Vietnam) has many plants that process surimi products to meet domestic and export demand. In the manufacturing process, lipid must be completely separated from surimi because technically requirement. The lipid that is discarded will go into the wastewater treatment system of the plant and is quickly hydrolyzed and is rancid; as a result, it is unable to be used as food for human or feed for animal.
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn