Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 112,298,152
Tối ưu hóa quá trình trích ly dầu mắc ca bằng phương pháp thủy phân enzim
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Nguyễn Văn Lợi
*
, Bùi Thanh Bình, Bùi Xuân Đông
Nơi đăng:
Tạp chí Hóa học - Viện Hàn lâm KH&CN Việt Nam;
S
ố:
4E(23)55/2017;
Từ->đến trang
: 250-255;
Năm:
2017
Lĩnh vực:
Chưa xác định;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Trong nước
TÓM TẮT
The purpose of this study was to optimize the extraction process of macadamia oil by enzyme hydrolysis in order to select the appropriate extraction conditions to serve as basis for the production of macadamia oil production process. The results show that the factors that affect the extraction of macadamia oil are: 1.0% Viscozyme enzyme concentration, temperature 40
o
C and 5 hours extraction time. The regression equation is: Y = 90.13 + 0.99X
2
+ 2.52X
3
+ 1.81X
2
X
3
– 2.44X
1
2
– 1.51X
2
2
– 3.28X
3
2
. The results show that there is a high level of compatibility between experiments and regression equations. Using the Viscozyme enzyme to extract macadamia oil, the optimum technology parameters are: 1.12% Viscozyme enzyme concentration, temperature 40
o
C and 5 hours 20 minutes extraction time, at the time the performance of macadamia oil extraction was about is 90.81%.
ABSTRACT
The purpose of this study was to optimize the extraction process of macadamia oil by enzyme hydrolysis in order to select the appropriate extraction conditions to serve as basis for the production of macadamia oil production process. The results show that the factors that affect the extraction of macadamia oil are: 1.0% Viscozyme enzyme concentration, temperature 40
o
C and 5 hours extraction time. The regression equation is: Y = 90.13 + 0.99X
2
+ 2.52X
3
+ 1.81X
2
X
3
– 2.44X
1
2
– 1.51X
2
2
– 3.28X
3
2
. The results show that there is a high level of compatibility between experiments and regression equations. Using the Viscozyme enzyme to extract macadamia oil, the optimum technology parameters are: 1.12% Viscozyme enzyme concentration, temperature 40
o
C and 5 hours 20 minutes extraction time, at the time the performance of macadamia oil extraction was about is 90.81%.
[
tap chi hoa hoc 4e(23)55-2017 - dau mac ca.pdf
]
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn