Thông tin chung

  English

  Đề tài NC khoa học
  Bài báo, báo cáo khoa học
  Hướng dẫn Sau đại học
  Sách và giáo trình
  Các học phần và môn giảng dạy
  Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
  Khen thưởng
  Thông tin khác

  Tài liệu tham khảo

  Hiệu chỉnh

 
Số người truy cập: 112,298,152

 Nghiên cứu ảnh hưởng của nồng độ enzyme, thời gian phản ứng đến mức độ thủy phân protein và tính kháng oxy hóa của sữa đậu nành (Glycine max. L. Merr.) sử dụng Bacillus protease
Tác giả hoặc Nhóm tác giả: Chu Thị Mỹ Duyên; Nguyễn Tự Tân; Võ Thị Bích Thủy; Bùi Xuân Đông*
Nơi đăng: Nghiên cứu và Giảng dạy Sinh học ở Việt Nam. Hội nghị Khoa học Quốc gia lần thứ IV, 4/7/2020 (ISBN: 978-604-9955-23-5); Số: 2020;Từ->đến trang: 713-719;Năm: 2020
Lĩnh vực: Khoa học công nghệ; Loại: Báo cáo; Thể loại: Trong nước
TÓM TẮT
Abstract: Soybean is an important source of protein and active peptide for human being and livestock. Enzymatic hydrolysis of soybean protein affect its functional properties and improve its nutritious value. Degree of hydrolysis (DH) from 1% to 39.5% are approciate for active peptide production. The results of this work indicated that optimal conditions for obtaining soybean protein hydrolysate with DH=31,6% were [E] = 15UI/g and τ=60 min while the hydrolysis reaction was performed at the optimal condition of pH and temperature of Bacillus protease. In addition, the soybean protein hydrolysate has significant effect on the ability of scavenging the 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) radical.
ABSTRACT
Abstract: Soybean is an important source of protein and active peptide for human being and livestock. Enzymatic hydrolysis of soybean protein affect its functional properties and improve its nutritious value. Degree of hydrolysis (DH) from 1% to 39.5% are approciate for active peptide production. The results of this work indicated that optimal conditions for obtaining soybean protein hydrolysate with DH=31,6% were [E] = 15UI/g and τ=60 min while the hydrolysis reaction was performed at the optimal condition of pH and temperature of Bacillus protease. In addition, the soybean protein hydrolysate has significant effect on the ability of scavenging the 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) radical.
© Đại học Đà Nẵng
 
 
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn