Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 112,298,152
Screening for Optimal Parameters of Nattokinase Synthesis by
Bacillus subtilis natto
in Solid-State Fermentation
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Cuong Viet Bui, Minh Nguyet Thi Nguyen, Minh Hanh Thi Truong, Xuan Dong Bui
Nơi đăng:
International Journal on Advanced Science, Engineering, Information and Technology;
S
ố:
Vol.10 (2020) No.;
Từ->đến trang
: 1207 - 1213;
Năm:
2020
Lĩnh vực:
Kỹ thuật;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Quốc tế
TÓM TẮT
Nattokinase, which is an extracellular enzyme synthesized by
Bacillus subtilis natto
, is a medication for cardiovascular disease treatment. In this study, soybean seed was used as a substrate for culturing
Bacillus subtilis natto
in solid-state fermentation to produce nattokinase. The optimal culture parameters for solid-state fermentation to synthesize nattokinase by
Bacillus subtilis natto
were 2:50 (v:w) of the ratio of
Bacillus subtilis natto
pre-culture to the substrate, 42 h of fermentation time, and 3 cm of the thickness of the substrate. At this optimal culture parameter of solid-state fermentation by using
Bacillus subtilis natto
, the enzymatic activity of crude nattokinase was 7.13 ± 0.2, 16.24 ± 0.33, and 16.55 ± 0.06 (specific activity/mL), respectively. Furthermore, we aim to apply this study with large scale production initially. Thus, the ratio of reusing
Bacillus subtilis natto
in fermentation product to substrate for a new process of solid-state fermentation and circulation time of reusing
Bacillus subtilis natto
in new solid fermentation process were screened. The maximal enzymatic activity of crude nattokinase of 14.10 ± 0.18 (specific activity/mL) was found at 3:100 (w:w) of reusing
Bacillus subtilis natto
in fermentation product to substrate for a new process of solid-state fermentation. The suggestion for the circulation time of reusing
Bacillus subtilis natto
for new solid fermentation process was 2
nd
. The results of this study had provided the necessary information for further research on nattokinase.
ABSTRACT
Nattokinase, which is an extracellular enzyme synthesized by
Bacillus subtilis natto
, is a medication for cardiovascular disease treatment. In this study, soybean seed was used as a substrate for culturing
Bacillus subtilis natto
in solid-state fermentation to produce nattokinase. The optimal culture parameters for solid-state fermentation to synthesize nattokinase by
Bacillus subtilis natto
were 2:50 (v:w) of the ratio of
Bacillus subtilis natto
pre-culture to the substrate, 42 h of fermentation time, and 3 cm of the thickness of the substrate. At this optimal culture parameter of solid-state fermentation by using
Bacillus subtilis natto
, the enzymatic activity of crude nattokinase was 7.13 ± 0.2, 16.24 ± 0.33, and 16.55 ± 0.06 (specific activity/mL), respectively. Furthermore, we aim to apply this study with large scale production initially. Thus, the ratio of reusing
Bacillus subtilis natto
in fermentation product to substrate for a new process of solid-state fermentation and circulation time of reusing
Bacillus subtilis natto
in new solid fermentation process were screened. The maximal enzymatic activity of crude nattokinase of 14.10 ± 0.18 (specific activity/mL) was found at 3:100 (w:w) of reusing
Bacillus subtilis natto
in fermentation product to substrate for a new process of solid-state fermentation. The suggestion for the circulation time of reusing
Bacillus subtilis natto
for new solid fermentation process was 2
nd
. The results of this study had provided the necessary information for further research on nattokinase.
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn