Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 107,261,884
Purification Process of Mangiferin from Mangifera indica L. Leaves and Evaluation of Its Bioactivities
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Loan, N.T.T.; Long, D.T.; Yen, P.N.D.; Hanh, T.T.M.; Pham, T.N.; Pham, D.T.N.
Nơi đăng:
Tạp chí ISI Processes, https://doi.org/10.3390/pr9050852;
S
ố:
9(5);
Từ->đến trang
: 852;
Năm:
2021
Lĩnh vực:
Chưa xác định;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Quốc tế
TÓM TẮT
ABSTRACT
Mangiferin (C
19
H
18
O
11
) is a C-glucoside xanthone that is mainly found in the leaves of mango (Mangifera indica L). The compound has been recognized for several pharmacological values, including antioxidant and antibacterial activities. Therefore, the present study aims to utilize the old leaves of mango as a potential source for mangiferin extraction and purification, and evaluate its antimicrobial and antioxidant properties. In the present study, mangiferin was extracted from a local variety of mango leaves using ultrasonic-assisted extraction methods and ethanol as the extraction solvent. The crude ethanolic extract of mangiferin was then purified by the liquid–liquid fractionation method with dichloromethane and ethyl acetate, then further separated by HPLC. The crude extract, ethyl acetate fractions and purified mangiferin were investigated for anti-microorganism activity against Escherichia coli, Salmonella spp. and Aspergillus flavus by using the paper disc diffusion assay. The results have shown that the extraction efficiency was 14.17%. The obtained mangiferin was 1.97 g of content and 94.2% of purity. The oxidation resistance of purified mangiferin was 1.77 times higher than the crude extract and 1.05 times higher than the standard mangiferin (IC
50
= 13.841 μg/mL). However, the purified mangiferin has shown no inhibitory action against the experimental strains of microorganisms. The findings from the present study suggest an effective scheme of extraction and purification to obtain mangiferin from the local variety of mango with high purity and antioxidant potential.
[
https://doi.org/10.3390/pr9050852
]
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn