Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 107,016,066
The hydroperoxyl and superoxide anion radical scavenging activity of anthocyanidins in physiological environments: Theoretical insights into mechanisms and kinetics (SCIE)
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Quan V Vo, Nguyen Thi Hoa, Nguyen Minh Thong, Adam Mechle
Nơi đăng:
Phytochemistry;
S
ố:
192;
Từ->đến trang
: 112968;
Năm:
2021
Lĩnh vực:
Chưa xác định;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Quốc tế
TÓM TẮT
The HOO• and O2•− scavenging activities of 12 natural anthocyanidins were investigated in physiological environments by using DFT calculations. The results suggest high HOO• scavenging activity in aqueous medium with overall rate constants in the range of koverall = 1.58 × 108 − 7.59 × 109 M−1 s−1, whereas in lipid medium only weak activity is predicted. O2•− scavenging is also fast in water with kapp = ∼109 M−1 s−1. Like in the case of many other antioxidants that contain acidic moieties, the anion states (H3A− and H2A2−) and the single electron transfer mechanism play a dominant role in the HOO• scavenging activity of anthocyanidins in water at pH = 7.4. Analysis of the mechanism suggests that the O2•− and HOO• radical scavenging can occur as a regeneration cycle that might increase the protective efficiency of anthocyanidins against oxidative stress
ABSTRACT
The HOO• and O2•− scavenging activities of 12 natural anthocyanidins were investigated in physiological environments by using DFT calculations. The results suggest high HOO• scavenging activity in aqueous medium with overall rate constants in the range of koverall = 1.58 × 108 − 7.59 × 109 M−1 s−1, whereas in lipid medium only weak activity is predicted. O2•− scavenging is also fast in water with kapp = ∼109 M−1 s−1. Like in the case of many other antioxidants that contain acidic moieties, the anion states (H3A− and H2A2−) and the single electron transfer mechanism play a dominant role in the HOO• scavenging activity of anthocyanidins in water at pH = 7.4. Analysis of the mechanism suggests that the O2•− and HOO• radical scavenging can occur as a regeneration cycle that might increase the protective efficiency of anthocyanidins against oxidative stress
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn