Thông tin chung

  English

  Đề tài NC khoa học
  Bài báo, báo cáo khoa học
  Hướng dẫn Sau đại học
  Sách và giáo trình
  Các học phần và môn giảng dạy
  Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
  Khen thưởng
  Thông tin khác

  Tài liệu tham khảo

  Hiệu chỉnh

 
Số người truy cập: 107,008,293

 Green Biorefinery: Microalgae-Bacteria Microbiome on Tolerance Investigations in Plants
Tác giả hoặc Nhóm tác giả: Dong Bui-Xuan, Doris Ying Ying Tang, Kit Wayne Chew, Thi Dong Phuong Nguyen, Han Le Ho, Thi Ngoc Thu Tran, Toan Nguyen-Sy, Thi Ha Thuong Dinh, Phuc Son Nguyen, Thi My Huong Dinh, Thanh Thuy Nguyen, Pau Loke Show
Nơi đăng: Journal of Biotechnology (SCIE, Q2); Số: xxx;Từ->đến trang: yyy;Năm: 2021
Lĩnh vực: Khoa học; Loại: Bài báo khoa học; Thể loại: Quốc tế
TÓM TẮT
ABSTRACT
Co-culture of microalgae and microorganisms, supported with the resulting synergistic effects, can be used for wastewater treatment, biomass production, agricultural applications and etc. Therefore, this study aimed to explore the role of Bacillus subtilis (B. subtilis) in tolerance against the harsh environment of seafood wastewater, at which these microalgal-bacterial flocs were formed by microalgae cultivation. In this present study, B. subtilis isolated from the cultivation medium of
Chlorella vulgaris and exposed to different salinity (0.1 to 4% w/v sodium chloride) and various pH range to determine the tolerant ability and biofilm formation. Interestingly, this bacteria strain that isolated from microalgae cultivation medium showed the intense viability in the salt concentration exceeding up to 4% (w/v) NaCl but demonstrated the decrease in cell division as environmental culture undergoing over pH 10. Cell viability was recorded higher than 71% and 92% for B. subtilis inoculum in media with salt concentration greater than 20 gL-1 and external pH 6.5-9, respectively. This showed that B. subtilis isolated from microalgal-bacteria cocultivation exhibited its tolerant ability to survive in the extremely harsh conditions and thus, mitigating the stresses due to salinity and pH
© Đại học Đà Nẵng
 
 
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn