Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 107,008,293
Green Biorefinery: Microalgae-Bacteria Microbiome on Tolerance Investigations in Plants
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Dong Bui-Xuan, Doris Ying Ying Tang, Kit Wayne Chew, Thi Dong Phuong Nguyen, Han Le Ho, Thi Ngoc Thu Tran,
Toan Nguyen-Sy
, Thi Ha Thuong Dinh, Phuc Son Nguyen, Thi My Huong Dinh, Thanh Thuy Nguyen, Pau Loke Show
Nơi đăng:
Journal of Biotechnology (SCIE, Q2);
S
ố:
xxx;
Từ->đến trang
: yyy;
Năm:
2021
Lĩnh vực:
Khoa học;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Quốc tế
TÓM TẮT
ABSTRACT
Co-culture of microalgae and microorganisms, supported with the resulting synergistic effects, can be used for wastewater treatment, biomass production, agricultural applications and etc. Therefore, this study aimed to explore the role of Bacillus subtilis (B. subtilis) in tolerance against the harsh environment of seafood wastewater, at which these microalgal-bacterial flocs were formed by microalgae cultivation. In this present study, B. subtilis isolated from the cultivation medium of
Chlorella vulgaris and exposed to different salinity (0.1 to 4% w/v sodium chloride) and various pH range to determine the tolerant ability and biofilm formation. Interestingly, this bacteria strain that isolated from microalgae cultivation medium showed the intense viability in the salt concentration exceeding up to 4% (w/v) NaCl but demonstrated the decrease in cell division as environmental culture undergoing over pH 10. Cell viability was recorded higher than 71% and 92% for B. subtilis inoculum in media with salt concentration greater than 20 gL-1 and external pH 6.5-9, respectively. This showed that B. subtilis isolated from microalgal-bacteria cocultivation exhibited its tolerant ability to survive in the extremely harsh conditions and thus, mitigating the stresses due to salinity and pH
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn