Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 107,010,763
The effect of nutrients on the growth of microalgae Haematococcus lacustris (Girod-chantrans) Rostafinski 1875
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Dang Mau TRINH, Thi Trang NGUYEN, Phuoc Kha NGUYEN, Nguyen Quynh Anh TRAN, Chau Tuan VO
Nơi đăng:
International Journal of Current Research in Biosciences and Plant Biology;
S
ố:
6(4);
Từ->đến trang
: 17-23;
Năm:
2019
Lĩnh vực:
Khoa học;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Quốc tế
TÓM TẮT
Haematococcus lacustris is capable to synthesize high content of astaxanthin. Moreover, astaxanthin extracted from H.lacustris has been shown to have the highest anti-oxidativeactivity. While the demand for astaxanthin in the world is increasing, the production of astaxanthin from H. lacustris is still not easy since they have low growth rate and are very sensitive to changes in culture conditions. This study aimed at investigating the effect of nutritional factors on the growth rate of H. lacustris in order to determine the optimal medium for the biomass growth and astaxanthin synthesis of this specy. The results showed that H.lacustris grew better in RM culture medium (2.62 ± 0.17 × 105 cells/ml) than in BBM culture medium (2.44 ± 0.10 × 105 cells/ml). The highest cell density of H. lacustris was achieved in the RM medium with NaNO3 at 1200 mg/l (3.72 ± 0.022 × 105 cells/ml), and in the RM medium with K2HPO4 at 320 mg/l (3.42 ± 0.05 × 105 cells/ml).
ABSTRACT
Haematococcus lacustris is capable to synthesize high content of astaxanthin. Moreover, astaxanthin extracted from H.lacustris has been shown to have the highest anti-oxidativeactivity. While the demand for astaxanthin in the world is increasing, the production of astaxanthin from H. lacustris is still not easy since they have low growth rate and are very sensitive to changes in culture conditions. This study aimed at investigating the effect of nutritional factors on the growth rate of H. lacustris in order to determine the optimal medium for the biomass growth and astaxanthin synthesis of this specy. The results showed that H.lacustris grew better in RM culture medium (2.62 ± 0.17 × 105 cells/ml) than in BBM culture medium (2.44 ± 0.10 × 105 cells/ml). The highest cell density of H. lacustris was achieved in the RM medium with NaNO3 at 1200 mg/l (3.72 ± 0.022 × 105 cells/ml), and in the RM medium with K2HPO4 at 320 mg/l (3.42 ± 0.05 × 105 cells/ml).
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn