Thông tin chung

  English

  Đề tài NC khoa học
  Bài báo, báo cáo khoa học
  Hướng dẫn Sau đại học
  Sách và giáo trình
  Các học phần và môn giảng dạy
  Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
  Khen thưởng
  Thông tin khác

  Tài liệu tham khảo

  Hiệu chỉnh

 
Số người truy cập: 107,341,929

 Selection of indigenous Rhodobacter sp. ability to process organic compounds
Tác giả hoặc Nhóm tác giả: Pham Thi My; Bui Xuan Dong
Nơi đăng: Young Scientist (ISSN 2072-0297); Số: 21(468) May 2023;Từ->đến trang: 18-24;Năm: 2023
Lĩnh vực: Khoa học công nghệ; Loại: Bài báo khoa học; Thể loại: Trong nước
TÓM TẮT
The study isolated purple non-sulfur bacteria from water samples of shrimp farming at Truong Dinh Village, Hoa Lien Commune, Hoa Vang District, Da Nang City, and Hiep Hai Village, Binh Hung Commune, Thang Binh District, Quang Nam Province. The results showed that one strain of RH02 (Rhodobacter capsulatus) bacteria was isolated and identified. Determining the optimal culture conditions for this strain is the DSMZ —27 habitat at 28–30°C, pH = 7, salinity 25‰, and biomass collection time after 72h of culture. The Rhodobacter capsulatus strain processed organic compounds after seven days of testing, with an 80–85% efficiency.
ABSTRACT
The study isolated purple non-sulfur bacteria from water samples of shrimp farming at Truong Dinh Village, Hoa Lien Commune, Hoa Vang District, Da Nang City, and Hiep Hai Village, Binh Hung Commune, Thang Binh District, Quang Nam Province. The results showed that one strain of RH02 (Rhodobacter capsulatus) bacteria was isolated and identified. Determining the optimal culture conditions for this strain is the DSMZ —27 habitat at 28–30°C, pH = 7, salinity 25‰, and biomass collection time after 72h of culture. The Rhodobacter capsulatus strain processed organic compounds after seven days of testing, with an 80–85% efficiency.
[ young scientist - article.pdf ]
© Đại học Đà Nẵng
 
 
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn