Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 106,851,422
Optimizing working conditions of air blast freezer in seafood processing factories (Scopus)
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Minh Tuan Hoang, Xuan Vinh Ha, Chi Chinh Vo, Thanh Van Nguyen, Thi Thuy Tien Nguyen
Nơi đăng:
International Journal of Smart Grid and Clean Energy;
S
ố:
International Journal of Smart Grid and Clean Energy, vol. 2, no. X, Month 2013;
Từ->đến trang
: 354-360;
Năm:
2019
Lĩnh vực:
Kỹ thuật;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Quốc tế
TÓM TẮT
At present, there are more than 633 seafood processing companies in Viet Nam that take up 19.2% total energy consumption used in industry. In these factories, the most popular freezers are air blast ones. They are the highest energy-consuming equipment, accounting for more than 50% of total energy. Two variables affecting the energy consumption of the freezers are freezing time and freezing temperature. In this study, a model was represented to determine the freezing time of food products and refrigeration load of air blast freezers. It was the theoretical basis for building an objective function of total energy consumption for the air blast freezers in a given processing time. On the other hand, freezing temperature, air velocity and freezer efficiency were also figured out. These calculations can indicate the optimal working point of the air blast freezers during the freezing process.
ABSTRACT
At present, there are more than 633 seafood processing companies in Viet Nam that take up 19.2% total energy consumption used in industry. In these factories, the most popular freezers are air blast ones. They are the highest energy-consuming equipment, accounting for more than 50% of total energy. Two variables affecting the energy consumption of the freezers are freezing time and freezing temperature. In this study, a model was represented to determine the freezing time of food products and refrigeration load of air blast freezers. It was the theoretical basis for building an objective function of total energy consumption for the air blast freezers in a given processing time. On the other hand, freezing temperature, air velocity and freezer efficiency were also figured out. These calculations can indicate the optimal working point of the air blast freezers during the freezing process.
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn