Home
Giới thiệu
Tài khoản
Đăng nhập
Quên mật khẩu
Đổi mật khẩu
Đăng ký tạo tài khoản
Liệt kê
Công trình khoa học
Bài báo trong nước
Bài báo quốc tế
Sách và giáo trình
Thống kê
Công trình khoa học
Bài báo khoa học
Sách và giáo trình
Giáo sư
Phó giáo sư
Tiến sĩ
Thạc sĩ
Lĩnh vực nghiên cứu
Tìm kiếm
Cá nhân
Nội dung
Góp ý
Hiệu chỉnh lý lịch
Thông tin chung
English
Đề tài NC khoa học
Bài báo, báo cáo khoa học
Hướng dẫn Sau đại học
Sách và giáo trình
Các học phần và môn giảng dạy
Giải thưởng khoa học, Phát minh, sáng chế
Khen thưởng
Thông tin khác
Tài liệu tham khảo
Hiệu chỉnh
Số người truy cập: 107,013,635
Optimizing working conditions of air blast freezers in seafood processing factories
Tác giả hoặc Nhóm tác giả:
Hoang Minh Tuan, Ha Xuan Vinh, Vo Chi Chinh, Nguyen Thanh Van, Nguyen Thi Thuy Tien
Nơi đăng:
International Journal of Smart Grid and Clean Energy;
S
ố:
Vol 8, No.3, May 2019;
Từ->đến trang
: 354-360;
Năm:
2019
Lĩnh vực:
Khoa học công nghệ;
Loại:
Bài báo khoa học;
Thể loại:
Quốc tế
TÓM TẮT
At present, there are more than 633 seafood processing companies in Vietnam that consume 19.2% of the country’s total industrial electrical power. The most popular freezers in these factories are air blast types. They are the most energy-consuming equipment, accounting for more than 50% of a company’s total energy usage. Two key variables affecting the energy consumption of the freezers are freezing time and freezing temperature. In this study, a mathematical model was designed to determine the freezing time for food products and the refrigeration load of air blast freezers. It is presented as an objective function of total energy consumption for a given processing time. In addition, optimal freezing temperature, air velocity, and freezer efficiency were also determined. Our model can be used to operate air blast freezers with highest efficiency.
ABSTRACT
At present, there are more than 633 seafood processing companies in Vietnam that consume 19.2% of the country’s total industrial electrical power. The most popular freezers in these factories are air blast types. They are the most energy-consuming equipment, accounting for more than 50% of a company’s total energy usage. Two key variables affecting the energy consumption of the freezers are freezing time and freezing temperature. In this study, a mathematical model was designed to determine the freezing time for food products and the refrigeration load of air blast freezers. It is presented as an objective function of total energy consumption for a given processing time. In addition, optimal freezing temperature, air velocity, and freezer efficiency were also determined. Our model can be used to operate air blast freezers with highest efficiency.
© Đại học Đà Nẵng
Địa chỉ: 41 Lê Duẩn Thành phố Đà Nẵng
Điện thoại: (84) 0236 3822 041 ; Email: dhdn@ac.udn.vn